Waarom je baas wil dat je een vca basis haalt

vca basis

Als je werkt in een sector waar je nogal wat risico loopt – zoals de bouw, een aannemersbedrijf of de elektrotechniek – dan is veiligheid zeer belangrijk. Je moet dan ook vaak een vca basis halen wanneer je werkzaam wil zijn in deze sectoren. Het is goed om te realiseren dat je dit vaak vanuit je werkgever vergoed kan krijgen. Vraag dit wel altijd even na, maar over het algemeen kun je verplichte diploma’s halen op kosten van de baas.

vca basis

Wat is een vca?

De afkorting vca staat voor Veiligheid Checklist Aannemers. Dat is omdat deze ooit is begonnen als een simpele checklist voor mensen die werken als aannemer of voor een aannemer om te zien of ze wel veilig  te werk gaan. Inmiddels is de vca uitgebreid en staat de eerste letter niet alleen voor veiligheid maar ook voor gezondheid en milieu. Dat wil zeggen dat je er dus niet alleen mee kan aantonen dat je de veiligheidsprotocollen kent maar ook dat je gezondheid van jezelf en je collega’s in acht neemt, en dat je kan werken in het voordeel van het milieu.

Waarom het verplicht is

Er zijn een aantal van die diploma’s waarmee een hele branche een bepaald soort keurmerk kan aantonen. Het vca is zo’n keurmerk voor personen én bedrijven. 

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.