Waarom een agile lean teamcoach?

Agile lean teamcoach

Agile en lean zijn beiden managementparadigma’s die een bedrijf flexibeler, efficiënter en productiever kunnen maken. Als je wil leren hoe een agile en lean teamcoach jouw bedrijfsvoering kan verbeteren lees dan verder.

Lean

Agile lean teamcoach

De definitie van een lean managementfilosofie is het reduceren van risico en verspilling tot een minimum met een constante blik op de waarde voor de klant. De stijl van management vindt zijn oorsprong in fabrieken van Toyota die daar in de jaren negentig mee begonnen is. De naam lean, oftewel slank, betekent een voorraad-arme productie. Er wordt gezorgd voor een constante flow tussen productieprocessen en verspilling zoals wachttijden worden zoveel mogelijk verminderd.

Agile

Agile management is een filosofie die duidt op het opsplitsen van productieprocessen, kleine stappen zetten en tussen elke stap testen, verbeteren en aanpassen. Wanneer verbeteringen mogelijk zijn binnen het proces, kunnen die onmiddellijk worden uitgevoerd. Deze manier van produceren is extreem flexibel en kan goed inspelen op een onzekere, snel innoverende markt. Ook een markt waaarin de vraag van klanten snel veranderd, denk aan ingewikelde elektronica, vraagt om een agile supply chain. Een agile lean teamcoach kan helpen bij het invoeren van deze managementstijlen in jouw organisatie.