Opleiding BHV instructeur

Als je een bhv-cursus hebt gevolgd en je wil het graag een stap verder nemen, dan kun je een opleiding tot BHV instructeur volgen. Dit kan niet op veel plekken in Nederland, maar gelukkig wel bij G4S veiligheidstrainingen. Hier kun je de opleiding BHV instructeur volgen. G4S is een NIBHV gecertificeerde opleider dus hun cursus is sowieso van kwaliteit. In de opleiding BHV instructeur leer je over hoe je anderen kan leren hoe BHV werkt. Je wordt dan hun coach en instructeur. Je kunt hierna anderen een BHV cursus leren en hen het belang van bedrijfshulpverlening leren.

Verschillende soorten cursussen

Bij G4S zijn er verschillende soorten cursussen waarbij je wordt opgeleid tot een BHV instructeur. Sociaal leren is een belangrijk aspect bij de opleiding BHV instructeur. Je moet niet alleen de cursisten iets bijbrengen over BHV en de vaardigheden en kennis die daarbij horen, maar je moet dit ook op een leuke en enthousiaste manier kunnen doen. Je moet ervoor kunnen zorgen dat mensen naar je luisteren en ze vertrouwen in zichzelf krijgen. Er zijn verschillende cursussen:

Eerste Hulp of Brandbestrijding en Ontruiming

Als eerste kun je kiezen tussen de opleiding BHV instructeur Eerste hulp of de BHV instructeur bij brandbestrijding en ontruiming. Hier horen de passende afkorting EH of BO bij. Voor deze cursussen is het belangrijk dat je al in het bezit bent van een diploma voor een basis BHV cursus zodat je die vaardigheden en kennis al hebt. Je moet ook een diploma voor ploegleider BHV kunnen voorleggen. Hierdoor heb je al veel kennis en vaardigheden en heb je ook al ervaring met BHV. Hierna kun je dan met een goede start gaan leren voor BHV instructeur.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.