Let hierop bij het plaatsen van een houten schuur

houten schuur

Het is een leuk klusproject: zelf je houten schuur plaatsen. Daarbij bespaar je hiermee ook nog eens geld. Maar bedenk wel dat er een aantal punten zijn waar je op moet letten bij het plaatsen van een houten schuur. In dit artikel geven we je een aantal tips.

houten schuur

Tip 1: Meet alles goed uit

Het zou zonde zijn als je houten schuur straks niet waterpas staat of als de hoeken van de schuur niet haaks zijn. Dit kan namelijk voor problemen gaan zorgen en dat wil je niet. Meet daarom alles goed uit van tevoren met haakse hoeken en een waterpas.

houten schuur

Tip 2: Lees de handleiding goed

Dit lijkt een logische tip, maar veel mensen doen dit toch niet. Het is heel belangrijk dat je de handleiding goed leest bij het plaatsen van je houten schuur. Hier staat alles duidelijk in beschreven. Het zou helemaal goed moeten komen, als je de handleiding stap voor stap volgt.

Tip 3: Leg een stevige fundering aan

Ook een houten schuur heeft een fundering nodig, omdat het anders kan wegzakken. Leg daarom een stevige fundering aan van tegels of beton. Het is aan te raden om hier ook nog funderingsbalken van kunststof of hardhout op te plaatsen. Hiermee voorkom je dat het hout aan de onderkant van je schuur gaat rotten.